Trip to Pantai Batukaras

Hari ini gua mau nyimpen kenangan waktu trip to batukaras with my official.

Kantor tempat gua bekerja mempunyai agenda rutin membawa crewnya untuk liburan setiap 6 bulan sekali, dan kebetulan liburan kali ini ngecamp di batukaras pangandaran.

Kita berangkat dari tasik pukul 13.00 siang dan sampai ke batukaras pukul 17.00. sekitar 4 jam perjalanan menggunakan bis dari tasikmalaya.

Waktu tempuh dari pantai pangandaran menuju ke pantai batukaras sekitar 50 menit guys jika menggunakan bis, berbeda dengan motor kalian akan lebih cepat sampai hanya dalam hitungan 30 menit.

Nah kebetulan ketika seluruh temen temen menggunakan bis yang disediakan, frans sama si ricky (my nephew ) lebih memilih naik motor supaya bisa lebih cepet.

Nah ini kebetulan lagi di pantai batu hiu , mampir dulu kesini karna kita lebih cepet dari bis sebelum ke pantai batukaras.

Disini kita cuman berenti 15 menit karna bosen, lanjut riding setelan santai sambil menikmati suasana pangandaran yang ngga ada di ciranjang ataupun tasikmalaya.

Deburan ombak , lanscaping hutan mangrove, kapal laut yang berlalu lalang menjadi hal yang paling diingat saat berada di jalan menuju pantai batukaras ini.

Terkadang kita melihat bule lagi naik motor lokal cuman pake lingerie sama bra doang, Asik banget nih wkwkwk.

Ada yang menarik dipantai ini,

Kita melihat lebih banyak touris didaerah pantai ini, Berbeda dengan pantai pangandaran, Frans yang udah 3 kali kesana belum sempet melihat bule satupun disana.

Dan ternyata usut punya usut, selain mereka ngga enak diliatin mulu pas pake bikini touris lebih memilih pantai yang sepi dan ombak yang tinggi daripada pantai yang ramai seperti pantai pangandaran.

Rata rata mereka yang berkunjung ke batukaras jauh jauh dari negaranya, kesininya cuman untuk surfing doang nyobain ombak indonesia. (kata si amang beach boy)

Balik lagi ke cerita, kitapun sampai disana dan the story began

Karna kita menggunakan tour travel, fasilitas dan meeting point telah diatur sedemikian rupa oleh mereka. Sehingga kita hanya tinggal menikmati dan mengikuti aturan main dari tour n travel.

Hampir semua dari kami tidak ingin cepat melewati suasana kebersamaan yang hanya terjadi 6 bulan sekali ini.

Gapleh, jagung bakar, api unggun, dan gitar, menjadi teman kami dimalam yang singkat itu.

Keesokan harinya kita menikmati pantai batu karas dari pagi sampai siang hari, dengan berbagai macam acara.

Mulai dari voli pantai, surfing, fun games, rolling donuts,sampai banana boots kita sambangi satu persatu.

Sayangnya dokumentasi dari pihak travel belum dikirim, Jadi mungkin nanti gua bakalan update lagi postingan ini ketika foto fotonya udah ada.

At least gua sangat menikmati momen ini dan inilah yang sangat disyukuri berada di official ini, dimana acara acara kaya gini tuh selalu continue dilakukan demi membuat crew nya lebih semangat untuk menghasilkan profit.

Haaah I Love my jobs

Sini Sini ke OMAHWK

Ada tempat baru neh di Tasikmalaya, namanya OMAHWK terletak di
Jl. Ibu Apipah, Kahuripan, Tawang (sebelah JNE). Resto ini mengusung tema Seafood , Chicken And Coffee.

Nah bagi yang mau tahu nih Instagramnya :

Berawal dari buah bibir , Katanya OMAHWK ini tempat yang food & Price nya worth it banget. Nah oleh karna itu beberapa hari kemaren gua nyempetin datang kesini dan mencoba mengexplore beberapa menu yang katanya paling banyak dipesen disana. Penasaran Apa aja ? Check this out!!

1. Mie Goreng Seafood

Dengan harga 18k kalian bisa mencicipi Cumi, Udang , Lobster, Telur, dan Mie dalam satu menu. Untuk rasanya kata frans ini lumayan enak. No doubt untuk dicoba.

2. Kepiting Oseng Saus Pedas

Kepiting Oseng Saus Pedas

Nah ini adalah menu seafood yang ramah di kantong gaes. Kalian bisa menikmati kepiting oseng saus pedas ini cuman dengan 20k aja. Selain itu dibawahnya terdapat 1 cup nasi dan telur mata sapi yang sengaja disimpan untuk menemani oseng kepiting ini. Makan ini aja gua dah kenyang banget . Dan buat rasanya, Ini jangan ditanya!

Oh iya buat kalian yang ngga makan nasi, Tenang aja! Karna mereka bisa ngeganti nasinya dengan kentang goreng.

3. Pancake

Harganya 15K, worth it ga ? Rasanya ga ada yang special seh.

4. Milkshake Green Tea

Yap ini Milkshake rasanya gitu aja.

Jika kalian mendadak laper Jam 1 atau 2 malem. Kesini aja! 😂 tempat ini 24 Jam bukanya. Mantul banget buat kalian yang suka nongkrong sampe malem atau mabar, Disini juga banyak colokan sama free wifi.

Oh iya lupa tiap malem minggu, mereka suka ngadain live music. So Frans saranin kalo mau kesini mending datengnya malem minggu aja. Selain itu kalian juga bisa lo nyumbangin suara emas kalian😂, bilang aja mau nyanyi ke bagian sound nya. Mereka pasti bakal langsung gercep prepare buat kalian.

Mungkin segitu dulu aja, Kapan kapan insyaallah kesini lagi.

Musim Pemilu , Emang Apa Untungnya Buat Kita ?

Pemilu tinggal menghitung hari, Pada HARI H kalian akan mendapatkan 5 surat suara sekaligus dalam pencoblosan. Karena Pada Pemilu tahun 2019 ini, Pileg dan Pilpres akan digelar secara serentak dalam satu hari.

Akhir akhir ini kita sudah pusing sekali melihat spanduk dan baliho coblos nomor ini dan nomor itu . Di pohon, di pinggir jalan, di jembatan, bahkan sampai di dinding pagar kosan ibu tinar (kosan gua), terpampang nyata dilengkapi quotes-quotes andalan mereka.

Mulai dari stiker kecil sampe banner segede badag, kalian pasti sering melihat dengan varian yang berwarna-warni. Mereka mengembar-gemborkan janji manis kepada masyarakat agar bersedia memilih mereka dalam pemilu tanggal 17 April nanti.

Ya terserah lah ya, Et tapi !!

Pemilu ini memiliki keuntungan tersendiri lo bagi sebagian kalangan, Mulai dari : Akademisi, Ulama, Politikus, Pengusaha, bahkan sampai Rakyat kecil.

Maksudnya ?

Sebagaimana akademisi, mereka bisa di daulat sebagai timses penasehat para calon. Ulama bisa bisa didaulat sebagai guru spiritual pasangan calon, Pengusaha kebanjiran pesanan spanduk, Hingga rakyat kecil yang sana sini untuk mendapat jatah uang simpatisan paslon.

Kalo kita ? Mahasiswa Apa Untungnya ?

Nah jika Frans pikir, kebetulan sekarang lagi jadi timses salah satu caleg di kota Tasikmalaya. Ada beberapa keuntungan yang bisa kita ambil dari ajang pesta rakyat ini. Apa aja ? Check this out !!!

1. Lahan Belajar Politik dan Berpikir Kritis

Sebagai mahasiwa, kita adalah pioner agen perubahan pengawal pemerintahan. Bisa aja neh bahasanya, et tapi bener lo !

Jika kalian tahu sejarah mahasiwa di orde lama dan orde baru pasti kalian bakalan ngerti deh kata pengawal pemerintahan itu apa.

Nah, dengan adanya Pemilu ini, kita sebagai mahasiswa harus mampu menuangkan berbagai pikiran kritis kita terhadap segala sesuatu yang berbau kepemerintahan.

Kita bisa menggunakan media massa, seperti koran atau medsos, sebagai tempat menuangkan berbagai pikiran kritis khas mahasiswa yang berintegritas, dalam mengkritisi berbagai janji manis dan rasionalitas program yang ditawarkan paslon.

Lumayan, bisa tambah uang jajan juga loh kalo diterbitkan.

2. Menelurkan Ide untuk Organisasi Kita

Setiap kampanye, para calon pasti memiliki program yang akan ditawarkan kepada masyarakat. Berbagai inovasi, mereka serukan sebagai program andalan mereka ketika nanti terpilih.

Nah untuk kita neh, sebagai Mahasiswa. Apalagi yang aktif di organisasi. Hal itu bisa dijadikan rujukan ketika kita stuck atau mumet memikirkan program anyar yang dapat diterpakan dikampus kita saat berorganisasi.

Kita bisa tonton, baca program-program mereka, siapa tau kita bisa terinspirasi dari janji-janji manis mereka.

Setelah itu kita padu-padankan dengan program-program yang ada, menjadi satu kesatuan program untuk organisasi kita. Mengingat, universitas itu merupakan miniatur negara. Ya kan ?

halah kampang, ikut organisasi aja engga lu frans, Pffft.

3. Menambah Pundi Pundi Rupiah

Masa kampanye Pemilu bisa jadi ajang kita mencari pemasukan. Ngga bisa di pungkiri, karena setiap pasangan calon memerlukan bantuan untuk menggaet suara masyarakat.

Nah, pembentukan tim sukses biasanya dilakukan melalui info dari bibir ke bibir, atau ajakan dari pesan singkat yang berantai di whatsapp.

Jadi timses salah satu paslon bisa mendapatkan dana bantuan ratusan ribu lo per orangnya.

Nah, sebagai mahasiswa, jangan sampai kita mudah menjual suara kita untuk uang, tapi cari uang dengan bergabung menjadi timses juga bisa…

Gabung aja dulu, tapi nyoblosnya tergantung nurani kita. Lumayan kan buat top up Skin. Nggak kok, bukan bermaksud ngajarin jadi penghianat tapi ya kalo soal nyoblos kan itu hak kita.

Nah bukan itu saja, kita juga bisa daftar ke beberapa lembaga survei untuk menjadi peserta perhitungan quick count yang diadakan atau jadi saksi di TPS di daearah kita. Biasanya mereka memberikan tempat bagi mahasiswa untuk ikut membantu dan diber uang transport yang cukup buat beli nasi Padang 10-20 bungkus.

4. Membuat Judul Penelitian

Nah buat mahasiswa semester tua nih, Pemilu ini juga bisa dijadikan ajang menemukan ide untuk skripsi atau judul penelitian lainnya. Terebih untuk jurusan Ilmu Politik dan sebagainya.

Eh maap, di Univ gua ngga ada yaa, hmm. Tapi pokonya begitulah.

5. Menambah Libur Kuliah

Nah keuntungan yang terakhir neh, yang konkrit dan pasti tidak bisa ditawar lagi oleh Bu Gea.

Inilah pelangi ketika musim pusing turun, pusing dengan berbagai hitungan metode numerik dan riset operasi perkuliahan. Serta kedamaian sejenak sebelum menghadapi UTS.

Yosh !! ini lah libur Nasional.

Manfaatin libur ini dengan sebaik baiknya, Dan jangan ngebangke di kasur, (Bongkeng !!)

Tolong diinget nanti tanggal 17 April 2019, Buat kamu yang ingin liburan, yang pengen nyuci baju setumpuk, atau beresin kosan yang udah kaya kapal pecah. Silahkan bersenang senang setelah nyoblos.

Sebagai mahasiswa, kita harus mengedukasi diri dan masyarakat. Kita harus menggunakan hak suara kita dalam demokrasi dengan baik, NGGAK BOLEH GOLPUT. Karena satu suara, menentukan harga squisy 5 tahun kedepan.

And The last untuk para mahasiswa, mari bantu melancarkan segala tindak tanduk pengelolaan dan kepanitiaan penyelenggara Pemilu, biar nggak ada lagi kecurangan , atau pemaksaan hak pilih di setiap daerah. Jangan lupa bagikan artikel ini ke akun Facebook, Twitter, Instagram atau grup angakatan kalian agar para mahasiswa tau, Pemilu juga menguntungkan buat kita! Maap, maksa jerr.

Home Depot Casement Air Conditioner

First Time ke Pangandaran

14 Mei 2017 menjadi tanggal gua untuk pertama kalinya ke pangandaran, haha. Sebagai orang yang bukan orang priangan timur gua sangat excited banget ketika diajak trip ke pangandaran.

Gua berangkat bersama temen temen somplak kantor gua, yang notabene orang orang mangkubumi.

Di tempat kerja gua punya subuah geng yang isinya orang orang somplak semua dan waktu itu mereka ceritanya pengen ngerayain ulang tahun gua yang padahal udah kelawat beberapa hari kemarin.
Mereka berdalih ” Karunya si Frans can pernah ka Pangandaran” haha.

Kita berangkat sabtu siang pukul 2.30 dari tasikmalaya dan sampai pada pukul 5.30. Disana kita nyewa penginapan dan bermalam selama satu hari.

Malamnya kita Hang out bareng menjelajahi selah selah pantai Pangandaran dalam satu malam tanpa lelah (HANG OVER), Dan begadang sampe pagi.

Mungkin kalo bahasa sundanya seh “Mampang Mempeung”

Niat dari malam tuh pengennya dapet sunrise, Tapi karna mager dan tidur cuman sebentar akhirnya itu sunrise henteu kacumponan.

Well akhirnya kita goes to pantai itu sekitar pukul setngah 9 dan main air sampai jam 12 san.

Ngga peduli panas ngga peduli asin trabas terus main air sama pasir.

Ini tuh si idan, salah satu temen gua dikubur hidup hidup dan dijadiin bahan candaan karna asli itu ga bisa begerak. Liat aja wajahnya, dan yang mau ngejilat titit itu adalah mang apud salah satu senior di kantor gua tapi otanknya kurang se ons yang sama kaya kita.

Have Trouble Even Boiling Water? Check Out These Simple Cooking Tips For Help!

Cooking is a great way to get the most out of your meals. You can fine tune your meals to taste however you want, and alter them to suit a certain condition, such as meals for those who want to eat healthy or have allergy conditions. The following tips will help you cook.

In order to make the process of cooking easier, you should take to time to make large amounts of meat or vegetable stock and store it in the freezer. Not only is making your own stock less expensive than buying it from a retailer, but it makes it easy to keep a large supply on hand. Simply freeze the stock in small and clearly labeled portions and then take out what you need when you need it!

Learn to use your hands when cooking (after washing them thoroughly first of course!). Hands are the most sensitive yet versatile cooking utensil you will own. They can be used for mixing, measuring and testing whether a product is cooked enough. A cake, for example, will show that it is done by springing back when touched lightly with a finger on its top.

The most difficult and time consuming thing about cooking is doing all of the prep work. You can buy pre-prepped vegetables or prep your ingredients the day before to cut down on the time you are in the kitchen. This is very helpful if you need to get dinner out in a hurry.

You can remove the garlic odor from your hands by rubbing them for thirty seconds on your stainless steel stove before washing them. Garlic adds a delightful flavor to many recipes, but the unmistakable odor can linger on your hands. Using this tip, you can enjoy your dinner without your hands smelling strongly of garlic.

Think about buying large beef roasts or pork shoulders to make during one of your weekend nights. After you have this for dinner, store it in your fridge so that you will be able to create many different types of sandwiches, as the week progresses. Maximize your value and limit your expenses by conserving food.

Since you are going to be using a lot of sharp knives in the kitchen to cook your meals, you will want to maintain precautions at all times. Instead of simply putting your knife in the drawer, make sure that you put a wine cork on the tip to protect against cuts and scrapes upon use.

One of the best things that you can do for your cooking is to watch cooking shows during the course of the day. Pick up on what the professionals are doing and implement that into your routine if you want to achieve the best possible results for your dishes. Tips from other people can serve you well while cooking.

As stated before, you can get the most out of the meals you consume by cooking. You can create food that best suits you and your needs, whether they are taste based or dietary based. Using the tips found in the article above, you can cook great food that you will love.

Come Check Out This Great Advice To Better Tasting Coffee

Coffee is something that people from all walks of life have long considered to be a dietary staple. A strong foundation of knowledge when it comes to coffee can help those who love it get even greater enjoyment from drinking their daily cups. The tips that follow below are a great to place to get started building that base.

You should make sure to clean your coffee pot every time you use it so that any residual flavors do not tarnish the taste of it. There are oils that will stick to the coffee pot over time. Many people do not notice the difference, but true coffee lovers will be able to tell right away.

It is very important to properly clean your coffee making equipment. If you do not clean the equipment frequently, the taste of your coffee may suffer. You do not have to clean the equipment fully after ever use, but if you start to notice a slight odor or buildup of any kind, it should be fully cleaned.

Buy a coffee grinder, and buy whole bean coffee. There is no substitute for the taste of freshly ground beans. If you can’t afford a coffee grinder, you can still buy whole beans. Most supermarkets have grinders that you can use to grind your coffee purchase before you leave the store.

If you really want the freshest coffee with a gourmet taste, avoid pre-packaged coffee that sits on the grocer’s shelves. Purchase your coffee beans directly from the roaster through their website. Most roaster’s will have the coffee on your doorstep in just a couple days. This enables you to enjoy the beans when they are at their most flavorful.

If you really want to try your hand at making a great cup of fresh roasted coffee, try roasting the beans yourself. There are a variety of ways to roast your own beans if you have access to green coffee. You can even put them on a cookie sheet in your oven to roast them yourself.

Try using coffee when cooking meats. When you think of coffee in foods, you typically think of a flavor that is rather strong. In desserts, that’s definitely true. But when you use coffee as a rub for red meat, it actually brings out the flavor of the meat itself, making for a much tastier meal.

Avoid using pre-flavored and packaged coffee beans. These beans are sprayed with extra oils that are very difficult to clean out of grinders and coffee machines. That oil stays in the machines and mixes with later batches causing strange-tasting coffee. They also tend to make the coffee smell better than it tastes.

Make sure your coffee pot is clean. In order to get the freshest tasting coffee you must be sure you are using a clean coffee pot. You can clean it by using a teaspoon of vinegar with a full coffee pot of water. Run your coffee pot as though you are making coffee.

It is difficult to find people who do not relish even the occasional cup of coffee. However, the key to getting the most out of drinking coffee is to acquire a thorough knowledge of brewing, selecting and enhancing it. The piece above is a perfect starting point for beginning the process.

How To Make A Delicious Creme Brulee

There are a couple of important things you should now if you would like to become a better book. The information in the following article will teach you all about the world of cooking and some of the secrets you can use to become a skilled chef. Take the tips you learn and start eating better immediately.

When cutting onions, hold a match between your teeth while you cut. Make sure the match is not lit. This will keep those stinging eyes and unwanted tears away. Your experience cutting the onion will be more pleasant if you follow this simple tip each and every time.

Are you going to cook with fresh basil? Put a bunch of fresh basil in a glass. Make sure the stems are in water. Keep it on your counter and it will stay fresh for weeks. Frequent changes of the water might even encourage the basil to spread out some roots. To encourage growth, you can trim some of the leaves to use in your cooking.

Basic seasoning of the food you prepare goes a long way in proving your skills in the kitchen. Don’t be afraid to taste your food as you work and adjust seasonings accordingly. Typically, some of the most expensive cuts of meat, as well as many many varieties of seafood, are rather dull without some help. Your guests will appreciate a well-seasoned dish that they don’t need to shake salt on until their arms goes numb or twist the pepper mill over for an hour to make palatable.

Cooking a big meal? Do the preparations the day or night before! This way, you will have less to do on the day you are going to make your meal. For instance, if a salad will be part of your meal, make it the night before.

You should use nonstick cooking spray when cooking a meal or snack. The nonstick cooking spray keeps food from sticking to a pan without adding unneeded fats and calories. There are some sprays that are flavored, so that you can get the same flavor as if you had used butter.

When sautéing vegetables using Pomace olive oil is a great substitute for butter that should be used. The Pomace olive oil is very affordable and will give vegetables a mild flavor that is quite delicious. You can purchase the Pomace olive oil at any Middle Eastern grocery store. It is low in carbs and in price which makes it extremely appealing.

Use vegetable or chicken stock to saute vegetables. The chicken broth will make the vegetables taste a lot better, and you will be able to avoid using other oils that may add fat and calories. This method of cooking vegetables will be tasty and rich in nutrients.

As said preciously, there are some easy tricks you can learn to cook well. Some of the tips that were found in this article can even help well-established cooks become better. By following the advice listed in this article, you will be on the right path to cooking success.

Want To Boost Your Photography Skills? Read On

You have a very nice camera and some pretty decent equipment to go along with it. You can take a good picture but somehow, your images never come out looking like professional shots. This photography-related article will go into detail on how you can get the most out of your camera.

Be creative and unique with your subjects. You don’t want to take the same old photo every other photographer has done. Look for unique shots that people haven’t seen before. Choose interesting subjects that aren’t going to bore anyone who sees them. If you want to make a name for yourself, this is essential.

In photography, make sure that your main focus is on the quality and not the quantity of the pictures that you take. It is always better for you to get ten great shots than one hundred average shots in a day. Quality is always the better choice.

A really good photography trick is to pay close attention to angles. Angles can be very helpful when you’re planning a composition. They can point towards certain things you want to focus on, creating a visual path for the viewer’s eye to travel. Make good use of them.

Try not to be too mechanical with your shots. Sometimes it is better to get an eclectic angle than to shoot various run of the mill photos. Also, try to implement the scenery into your photos as often as possible if you want to capture a more personal and unique depiction.

Be creative when composing your shots. Photography is all about the visual effect of your shots. If it’s a mundane item in a cluttered background, chances are good that no one will care to look at your photo. Learn how to create a good photo, and then take those skills and apply them to your own creative ideas.

Do not use the flash on a camera unless you are in a darker location. Using a flash outdoors in a location that already has a lot of light will just make your picture come out too bright. Some cameras have an automatic flash setting so that your camera knows when the flash is needed.

A great photography tip is to always be aware of your surroundings. Don’t shut off your creative vision when you don’t have a camera nearby. You should always be looking at things and visualizing. This is a great way to stay fresh creatively and to always be inspired.

Focus on a single subject in your photographs. Pictures will work best with a single, clear point of focus. Setting up a composition that involves multiple subjects can be difficult and can result in a disorganized, cluttered frame. Having a single subject also makes setting your zoom and other settings easier.

In conclusion, you want to be able to maximize your camera’s potential, especially, because of the amount of money you have already put into it. There is a lot you can do right and a lot you can do wrong with photography. Follow the tips provided and you should be happy with your results.